Teknologi

Flexisadlen fra Baloun er svær at producere grundet den teknologi sadlen indeholder. På hver sadel er der mere end 200 operationer, hver operation har i sig selv ofte 2-3 arbejdsgange mere. De fleste af disse arbejdsgange bliver lavet i hånden.

Konstruktion af flexisadlen En Baloun sadel vejer kun ca. 3,5 kg og er opbygget på en lamel-bom af latex-materiale. Panelerne laves enten med latex-fyld eller med thermoaktivt gelé, som for nylig er introduceret og hestene reagerer utrolig godt på sadlerne med den nye thermoaktive gelé. Denne nyhed øger det allerede høje niveau af komfort på flexisadlerne for både hest og rytter.

Ridding pad

Kopjernet i sadlerne er udskiftelige (str. 1-7) og når man modtager sadlen, vil den være monteret med det kopjern, der passer til hesten. Kopjernet er i sadlen for at sikre frihed omkring manken og for at skabe stabilitet. Selvom sadlen er monteret med kopjern, er sadlen stadig fleksibel og vil tilpasse sig hesten, også hvis hesten er asymmetrisk i muskulaturen. Skift af kopjern må kun foretages af en certificeret forhandler. Ved ønske om skift af kopjern, foretages der også et opfølgningscheck og kopjernet skiftes med det samme.

Stigremsophænget på Baloun flexisadlerne er designet så den massive energi fra rytterens vægt ved brug af stigbøjlerne, ikke overføres til musklerne bag hestens skuldre. Denne massive energi bliver på grund af den måde stigremsophænget er fæstnet på, ledt væk fra kopjernet og fordelt på hele sadlens areal, altså ud i selve lamelbommen af latex og lommerne af enten latex eller thermoaktivt gelé. I sadler med thermoaktivt gelé i saddelpuderne vil en stor del af eventuelle stød blive absorberet af gelélaget.

Konstruktionen af sadlerne muliggør også udskiftning af sædet på sadlen. Det er derfor muligt at få en anden type sæde på sadlen, end det sadlen er født med (+/- 1″).
Der er ligeledes tilpasningsmuligheder i forhold til placering af knæstøtter, som muliggør perfekt tilpasning til rytteren.
Sadlerne er som standard leveret med læder, som er naturligt blødt og med synlige porer. Mange forskellige farvevariationer kan tilkøbes. Fordelen ved denne type læder er, at det giver rytteren et bedre greb i sadlen. Udførsel i glat læder kan tilkøbes.
Når man køber en Baloun Flexisadel køber man ikke blot en saddel, men et system. Sadlerne er gennemtestet og ud fra disse tests og erfaringer har Robert Baloun udviklet forskellige typer gjorde og stigremme til sadlerne, som er en del af systemet. Det er vigtigt for os, at du som kunde får optimal glæde af din saddel og at sadlen bliver tilpasset den enkelte hest korrekt. 

Hele produktionen af flexisadlerne og vores øvrige produkter, foregår på vores egen Fabrik og derfor har vi mulighed for konstant at føre control med kvaliteten af vores produkter.

Ridding pad
Ridding pad
Ridding pad

Der kan fra Baloun ikke garanteres for den korrekte funktion af Baloun Flexisadlen, såfremt den ikke anvendes med originalt tilbehør som indbefatter gjord og stigremme samt brug af korrekt type underlag. Såfremt sadlen bruges uden originalt tilbehør vil producenten ikke acceptere klager vedrørende funktion af sadlen.

Robert Baloun

VIGTIGT:

På grund af den unikke og sjældne teknologi bag sadlerne, er det kun certificerede forhandlere der kan forklare brugen og funktionen af vore produkter. Råd eller anbefalinger fra en der IKKE er certificeret og trænet i flexisadel-teknologien og tilpasningen, kan være forkerte og misvisende. Derfor vil vi bede vore kunder kun at stille deres spørgsmål om vore produkter til certificerede forhandlere eller direkte til Robert Baloun.

Hvis ejeren af en flexisadel, vil bruge den baseret på råd fra en der ikke er certificeret eller ud fra egne overbevisninger, kan han risikere at skade sin hest og vil være fuld ansvarlig herfor.